They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2022
As well as The Muvipix.com Guide to CyberLink PowerDirector 20
Because there are stories to tell
muvipix.com

I have no computer issues..it's me!

Talk about computer software/hardware problems, related to digital video or otherwise.

I have no computer issues..it's me!

Postby BuddyB » Tue Jul 21, 2020 10:42 am

It's basically a minor thing, but irritating. Working in Vegas and designing .MP4s. For whatever reason the stills I design, even though I design the screen at 1920 X 1080, maybe even pixels 10 larger either way the finished screen does not fill top to bottom; but it does the 1920 way. I know it's somehing I'm probably not figuring in Vegas :conf: . Any ideas, as always, appreciated.
"Wichitaito-Everything is Everything"
ASUS M4A88T-M mb-AthlonII X 3 455 1.5 Cache-8GB DDR3-1600-PC3-12800(2X4GB Dual Channel)-1TB SATA3 6gb/sec 7200rpm(64MB Cache) Win10 64Bit-Sony Movie Studio Suite 13-XaraX photo/Art/Web Adobe Cloud.
User avatar
BuddyB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 1025
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:44 pm

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby Steve Grisetti » Wed Jul 22, 2020 8:48 am

Are you saying that your photos measure 1920 pixels x 1080 pixels, Buddy?

That's unusual as photos are usually 4:3 and not 16:9, unless you're cropping them down to 1920x1080.

Can you open one of your photos in Photoshop Elements or whatever graphics program you're using and check the measurements?
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 13995
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby BuddyB » Wed Jul 22, 2020 9:01 am

Will do Steve. What I do is create my graphics background as 1920 X 1080, include the type and graphics I want and save it as a .PNG. Since I'm working in Vegas Pro 16 I render 1080 at 29.5. Sometimes if the entire project, which I put on my Facebook, is 1000 X 1000 pixels and render at 720 at 29.5; that seems to work well. You might check my Fb if you have the time. It's "Image Palette." Anyway, thanks.
"Wichitaito-Everything is Everything"
ASUS M4A88T-M mb-AthlonII X 3 455 1.5 Cache-8GB DDR3-1600-PC3-12800(2X4GB Dual Channel)-1TB SATA3 6gb/sec 7200rpm(64MB Cache) Win10 64Bit-Sony Movie Studio Suite 13-XaraX photo/Art/Web Adobe Cloud.
User avatar
BuddyB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 1025
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:44 pm

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby BuddyB » Wed Jul 22, 2020 9:12 am

I should have included the graphic, but wasn't thinking.
FBJesusLead-In.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Wichitaito-Everything is Everything"
ASUS M4A88T-M mb-AthlonII X 3 455 1.5 Cache-8GB DDR3-1600-PC3-12800(2X4GB Dual Channel)-1TB SATA3 6gb/sec 7200rpm(64MB Cache) Win10 64Bit-Sony Movie Studio Suite 13-XaraX photo/Art/Web Adobe Cloud.
User avatar
BuddyB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 1025
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:44 pm

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby BuddyB » Wed Jul 22, 2020 10:06 am

Steve I finally got it full frame; went into properties and chose..HDV 1080-24p (1440x1080, 23.976 fps). It didn't give the option for 29.97 fps, but in the playback it doesn't seem to matter. This I will upload. Maybe one day I'll learn enough that I won't be bugging y'all with my shortcomings.
"Wichitaito-Everything is Everything"
ASUS M4A88T-M mb-AthlonII X 3 455 1.5 Cache-8GB DDR3-1600-PC3-12800(2X4GB Dual Channel)-1TB SATA3 6gb/sec 7200rpm(64MB Cache) Win10 64Bit-Sony Movie Studio Suite 13-XaraX photo/Art/Web Adobe Cloud.
User avatar
BuddyB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 1025
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:44 pm

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby Steve Grisetti » Wed Jul 22, 2020 10:56 am

Interesting. I'm not sure why, but I'm glad it worked for you.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 13995
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby Chuck Engels » Thu Jul 23, 2020 11:09 am

Never a bother Buddy, that's why we are all here :)
1. Thinkpad W530 Laptop, Core i7-3820QM Processor 8M Cache 3.70 GHz, 16 GB DDR3, NVIDIA Quadro K1000M 2GB Memory.

2. Cybertron PC - Liquid Cooled AMD FX6300, 6 cores, 3.50ghz - 32GB DDR3 - MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, 4GB Video Ram, 1024 Cuda Cores.
User avatar
Chuck Engels
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 18041
Joined: Sun Feb 11, 2007 10:58 pm
Location: Atlanta, GA

Re: I have no computer issues..it's me!

Postby BuddyB » Thu Jul 23, 2020 11:11 am

:tup:
"Wichitaito-Everything is Everything"
ASUS M4A88T-M mb-AthlonII X 3 455 1.5 Cache-8GB DDR3-1600-PC3-12800(2X4GB Dual Channel)-1TB SATA3 6gb/sec 7200rpm(64MB Cache) Win10 64Bit-Sony Movie Studio Suite 13-XaraX photo/Art/Web Adobe Cloud.
User avatar
BuddyB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 1025
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:44 pm


Return to Computer Issues 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests