They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2019
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Fade Out not working

Specific to Premiere Elements version 15

Fade Out not working

Postby GriffinR » Thu Dec 28, 2017 3:06 pm

Hello,

I have a clip that I have applied slow motion to and now I'm trying to have fade out also applied to this clip.
I right click on the clip, click fade, click fade out video. It applied the rubber band and the keyframe but the effect doesn't apply. I've rendered the video and exported it and no fade out effect. Any thoughts?

Thanks,
Bob
GriffinR
New User
New User
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 04, 2017 9:30 pm

Re: Fade Out not working

Postby Steve Grisetti » Thu Dec 28, 2017 3:47 pm

We saw something like this before when someone applied Time Remapping to a clip. Apparently applying time change effects to a clip messes up the opacity keyframing.

The easiest solution is to output your slo-mo clip as an MP4 and then use the new MP4 on your timeline. You'll then have no problems applying Fade In/ Out to it.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12832
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Fade Out not working

Postby GriffinR » Thu Dec 28, 2017 3:58 pm

Thanks for the workaround. I'll give it a shot.

Take care,

Bob
GriffinR
New User
New User
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 04, 2017 9:30 pm

Re: Fade Out not working

Postby GriffinR » Thu Dec 28, 2017 4:23 pm

So I'm guessing I need to delete everything else on the time but the clip with the time remapping. Export that clip, then build the timeline again and apply the fade. Wow. A lot of work but Do you know of a quicker method?

Thanks,

Bob
GriffinR
New User
New User
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 04, 2017 9:30 pm

Re: Fade Out not working

Postby momoffduty » Thu Dec 28, 2017 7:04 pm

Before you delete, an easier option is to add black video or a black matte to the track about and keyframe opacity.
aka Cheryl
Intel i7 3770, Windows 7 Pro w/SP1, 64 bit, Intel 520 Series SSD, 32G RAM, 2 – 2T RAID, (1T external), GTX 550 Ti graphics
User avatar
momoffduty
Moderator
Moderator
 
Posts: 7064
Joined: Thu Feb 22, 2007 10:43 am
Location: near St. Louis

Re: Fade Out not working

Postby Dave McElderry » Thu Dec 28, 2017 7:20 pm

Mom’s solution is a good one. If you ever do need to export just a section of your timeline set the Work Area Bar to just that section and then in the export options select Work Area Bar only. No need to delete anything.
Be yourself; everyone else is taken.

Studio XPS 435T, 2.93 GHz i7-940; Win 10-64; 24GB RAM; Samsung 512GB SSD (OS); two 1TB HDDs; GeForce GTX 550 Ti 1GB
User avatar
Dave McElderry
Moderator
Moderator
 
Posts: 4060
Joined: Fri Feb 23, 2007 10:18 am
Location: Lost In Middle America

Re: Fade Out not working

Postby Peru » Thu Dec 28, 2017 7:30 pm

momoffduty wrote:Before you delete, an easier option is to add black video or a black matte to the track about and keyframe opacity.

Mom meant above.
User avatar
Peru
Moderator
Moderator
 
Posts: 3136
Joined: Wed Oct 17, 2007 12:34 pm
Location: Peru, NY, USA

Re: Fade Out not working

Postby GriffinR » Fri Dec 29, 2017 1:11 pm

Thanks everyone for the tips. I'm going to give them a try.

Thanks again,

Bob
GriffinR
New User
New User
 
Posts: 21
Joined: Mon Sep 04, 2017 9:30 pm

Re: Fade Out not working

Postby momoffduty » Tue Jan 02, 2018 8:28 pm

Peru wrote:
momoffduty wrote:Before you delete, an easier option is to add black video or a black matte to the track about and keyframe opacity.

Mom meant above.


Thanks Bob! I really should proof before I hit sumbit.
aka Cheryl
Intel i7 3770, Windows 7 Pro w/SP1, 64 bit, Intel 520 Series SSD, 32G RAM, 2 – 2T RAID, (1T external), GTX 550 Ti graphics
User avatar
momoffduty
Moderator
Moderator
 
Posts: 7064
Joined: Thu Feb 22, 2007 10:43 am
Location: near St. Louis


Return to PRE Version 15 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron