They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2019
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Animated text presets not working.

Talk about the Sony Vegas line of products.

Animated text presets not working.

Postby Fastblast » Fri Sep 07, 2018 7:57 am

MOVIE STUDIO 15 PLATINUM (Newly installed)

Hi,

I'm hoping somebody will be able to throw some light on why my animated text presets remain static - i.e., do not animate as per their description. Even when I hover the mouse pointer over the respective thumbnails, the previews remain stationary. The edited text does appear in the main preview window but again, refuses to move.

Please note: I am new to this program and not particularly computer savvy.  :pull:

Many thanks in advance...
Fastblast
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Fri Sep 07, 2018 7:41 am

Re: Animated text presets not working.

Postby Steve Grisetti » Fri Sep 07, 2018 8:38 am

Hi, Fastblast. Welcome to Muvipix.

Can you post your computer specs? Your processor, RAM and graphics card? Your monitor resolution? Your Windows version?

I assume when you say "animated text" you're talking about Media Generators, right? Specifically Credit Rolls?

Without knowing the complete specs of your system, it's hard to say why they're not previewing. The certainly do on my system.

But the real question is what happens when you add them to your timeline? Do they play the animation?
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12832
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Animated text presets not working.

Postby vkmast » Sat Sep 08, 2018 2:46 am

This is probably the same issue that I had once with Win7. On Windows 7, Titles & Text [and ProType Titler in VPro] require .NET Framework 4.6.2 to be installed for correct functionality. Be sure to have the latest build 146 installed as well. And read https://www.vegascreativesoftware.info/ ... o--104783/ section 6 Microsoft .Net Framework. (You may have read the answer to a similar question elsewhere by now though.)
vkmast
Moderator
Moderator
 
Posts: 194
Joined: Wed Mar 02, 2011 11:09 am
Location: Finland, Europe

Re: Animated text presets not working.

Postby Fastblast » Sun Sep 09, 2018 8:03 am

Thank you for your kind responses re. Generated Media Text: Action Flip; Dropping Words; Fly-In, etc., etc. None of these presets work (move/animate) - neither as thumbnails nor in the timeline. :pull:

As I mentioned previously, I am not highly versed in the dark art of computer technology, but here is my effort at compiling a list of specs.
Furthermore, and in answer to vkmnast's question; I DO have the latest 146 build installed:

HP G72 NoteBook PC
Intel(R) Core(TM) i3 CPU M350 @ 2.27 GHz
Installed memory: (RAM) 4.00 Gb
System type: 64-bit Operating System, x64-based processor
Windows 10 Home
Display adaptors: Intel(R) HD Graphics
Generic PnP Monitor
External HD

Perhaps I should also mention that animations in similar programs all work perfectly. [-X
Thanks again.
Fastblast
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Fri Sep 07, 2018 7:41 am

Re: Animated text presets not working.

Postby Steve Grisetti » Sun Sep 09, 2018 8:10 am

Well, I'd say your main issue is that your system is a bit under-powered. According to this benchmark report, your system rates about 1,900. I usually recommend a processor that rates at least a 6,500.

And just to be clear, you're saying that, when you add these titles to your timeline, they don't play at all, right? Even you set your Preview window to Preview Quality/Automatic?
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12832
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Animated text presets not working.

Postby vkmast » Sun Sep 09, 2018 1:31 pm

Steve may of course be right about your main issue. Still, check that it's not a problem with your .NET Framework(s).
Read item 6 here https://www.vegascreativesoftware.info/ ... o--104783/.
Read also https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet ... windows-10 and
https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet ... windows-10
I have .NET Framework 3.5 (includes .NET 2.0 and 3.0) and .NET 4.7 Advanced Services showing with a "+" in Windows Features on my older PC
(Win 10 Pro 1803, i3 6100 @3.70 GHz, 4 GB, GPU Intel HD 530) and the Titles&Text animations work.
Installing .NET Framework 4.6.2 also fixed this issue with VMSP 14 on my now broken laptop
(Win 7, i3 350M @2.26 GHz, 4 GB, GPU GT 320M).
vkmast
Moderator
Moderator
 
Posts: 194
Joined: Wed Mar 02, 2011 11:09 am
Location: Finland, Europe

Re: Animated text presets not working.

Postby Steve Grisetti » Sun Sep 09, 2018 1:58 pm

Absolutely, vk!
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12832
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Animated text presets not working.

Postby Fastblast » Tue Sep 11, 2018 8:04 am

Many thanks for coming to the rescue and for sharing your expertise again.

The good news..? I followed vmast's advice and installed .NET Framework 4.6.2, and EUREKA - my animated texts actually animate now. Whoop, whoop! :exc:

I'm sincerely grateful... until next time. ::wav::

Richard.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fastblast
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Fri Sep 07, 2018 7:41 am

Re: Animated text presets not working.

Postby Steve Grisetti » Tue Sep 11, 2018 8:50 am

vkmast calls it again! Thanks, vk!
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12832
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Animated text presets not working.

Postby Chuck Engels » Tue Sep 11, 2018 10:21 am

VKMAST !! Hero of the Day !! :SS:
1. Thinkpad W530 Laptop, Core i7-3820QM Processor 8M Cache 3.70 GHz, 16 GB DDR3, NVIDIA Quadro K1000M 2GB Memory.

2. Cybertron PC - Liquid Cooled AMD FX6300, 6 cores, 3.50ghz - 32GB DDR3 - MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, 4GB Video Ram, 1024 Cuda Cores.
User avatar
Chuck Engels
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 17561
Joined: Sun Feb 11, 2007 10:58 pm
Location: Atlanta, GA

Re: Animated text presets not working.

Postby Fastblast » Thu Sep 13, 2018 11:15 am

As a footnote to the above; I have since received the attached email in response to my enquiry to Magix Technical Support (which I had actually forgotten I'd submitted...). :mad:

I wish Magix had told me (before my purchase) that non-animating text presets were a 'known issue'. ](*,)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Fastblast
New User
New User
 
Posts: 4
Joined: Fri Sep 07, 2018 7:41 am

Re: Animated text presets not working.

Postby Steve Grisetti » Thu Sep 13, 2018 12:43 pm

:)
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12832
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin


Return to Vegas 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron