They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2020
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Making an arrow

Specific to Premiere Elements version 13

Making an arrow

Postby sadddletree » Wed Dec 21, 2016 6:20 pm

Is there a way to "draw" an arrow on the video? Something in the text area where you can use symbols instead of text?

Thanks again!!
Windows 10, Intel (R) Core, i7 - 6500 U CPU @ 2.50 GHz 2.6 GHz, 12 GB RAM
Canon Vixia HF R700, AVCHD, 60p
sadddletree
Frequent Contributor
Frequent Contributor
 
Posts: 220
Joined: Sat Feb 27, 2016 9:18 pm

Re: Making an arrow

Postby sidd finch » Wed Dec 21, 2016 6:37 pm

You should be able to use a title and create the arrow there. Or create an arrow in Photoshop and place that in the timeline.

Or look for an image of an arrow that is a png file with a transparent background. and place in the time line.

Sidd
Omnium Rerum Principia Parva Sunt – 'The beginnings of all things are small.'
User avatar
sidd finch
Moderator
Moderator
 
Posts: 4572
Joined: Mon Apr 23, 2007 5:20 pm
Location: Cyberspace

Re: Making an arrow

Postby Steve Grisetti » Wed Dec 21, 2016 8:20 pm

As Sidd says, the best solution is to use one of the Shape tools in Photoshop Elements to create the arrow and then save it as a PSD with a transparent background and then import that into your Premiere Elements project.

As you suggested though, you can also use Web Dings, if you've got them among your fonts.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 13159
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Making an arrow

Postby sadddletree » Wed Dec 21, 2016 11:14 pm

Always something new to try... I'll see what I can do!

Thanks!
Windows 10, Intel (R) Core, i7 - 6500 U CPU @ 2.50 GHz 2.6 GHz, 12 GB RAM
Canon Vixia HF R700, AVCHD, 60p
sadddletree
Frequent Contributor
Frequent Contributor
 
Posts: 220
Joined: Sat Feb 27, 2016 9:18 pm

Re: Making an arrow

Postby Steve Grisetti » Thu Dec 22, 2016 8:15 am

Here's an arrow with a transparent background I made for someone for a project a few years ago. You're welcome to it if it will help.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 13159
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Making an arrow

Postby MrGrunthunter » Thu Dec 22, 2016 9:51 am

You made that for me Steve recently, or maybe you just reposted it for me a couple of months ago, and it worked perfectly. Your support was greatly appreciated. I was able to use the tracking option, with key frames, to keep it somewhat on target. Thanks again. Mike
Dell PC WINDOWS 10 PRO, 64-bit, Ver:1607, OS BLD: 14393.1066
INTEL Core: i7-4790, CPU @3.60 GHz, Instld RAM:16.0 GB
GeForce GTX 745, Driver ver: 376.53, Tot avail grap: 12225 MB, Ded vid mem: 4096 MB DDR3
Shared Sys Mem: 8159 MB, DirectX Runtime Ver:12.0
User avatar
MrGrunthunter
Frequent Contributor
Frequent Contributor
 
Posts: 103
Joined: Sun Nov 30, 2014 1:25 pm
Location: Space Coast of Florida

Re: Making an arrow

Postby sadddletree » Thu Dec 22, 2016 9:38 pm

Thanks!
Windows 10, Intel (R) Core, i7 - 6500 U CPU @ 2.50 GHz 2.6 GHz, 12 GB RAM
Canon Vixia HF R700, AVCHD, 60p
sadddletree
Frequent Contributor
Frequent Contributor
 
Posts: 220
Joined: Sat Feb 27, 2016 9:18 pm

Re: Making an arrow

Postby MrGrunthunter » Fri Dec 23, 2016 9:11 am

sadddletree wrote:Thanks!

I've done the same thing with a circle to identify things in a video.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dell PC WINDOWS 10 PRO, 64-bit, Ver:1607, OS BLD: 14393.1066
INTEL Core: i7-4790, CPU @3.60 GHz, Instld RAM:16.0 GB
GeForce GTX 745, Driver ver: 376.53, Tot avail grap: 12225 MB, Ded vid mem: 4096 MB DDR3
Shared Sys Mem: 8159 MB, DirectX Runtime Ver:12.0
User avatar
MrGrunthunter
Frequent Contributor
Frequent Contributor
 
Posts: 103
Joined: Sun Nov 30, 2014 1:25 pm
Location: Space Coast of Florida


Return to PRE Version 13 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron