They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2019
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Lots of discussion brewing on this awesome consumer video editing software. Would love to hear from experienced users.

NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Tue Apr 05, 2011 11:31 pm

I received an email from NewBlue that their effects, except the stabilizer, are ready for Avid Studio 1.0.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby Gerlinde » Wed Apr 06, 2011 10:24 pm

I received that email too today. I hahe only the free cartooner from NewBlue, besides the FX that came with Premiere or MEP.

Robert, I was wondering if you could shed some light on the statement here (toward bottom of page) where it says something about enhanced plug-ins included with Avid Studio. Are they really any different from the Pinnacle Studioâ„¢ HD Ultimate Collection plug-ins?
A) i7-3930K 3.2GHz (3.8GHz Turbo), 32GB DDR3-1600, SSD 256GB, 2x1TB+2x2TB Seagate Barracuda (72krpm), Geforce GTX 550 Ti (1GB), Win10 Pro 64-bit
B) Sony Vaio i7-3632QM,12gb DDR3-1333MHz, GeForce® GT 640M LE (2GB), 750GB (7200rpm), Win10 Pro64-bit
User avatar
Gerlinde
Moderator
Moderator
 
Posts: 1018
Joined: Fri Jun 22, 2007 3:45 pm
Location: San Diego,CA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Wed Apr 06, 2011 11:00 pm

gpecht wrote:I received that email too today. I hahe only the free cartooner from NewBlue, besides the FX that came with Premiere or MEP.

Robert, I was wondering if you could shed some light on the statement here (toward bottom of page) where it says something about enhanced plug-ins included with Avid Studio. Are they really any different from the Pinnacle Studioâ„¢ HD Ultimate Collection plug-ins?



I might have to install the Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection again to see if there are any significant changes.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby Gerlinde » Wed Apr 06, 2011 11:21 pm

Robert, that's OK. Don't worry about it. I was under the impression, that you have it still installed. Someone asked that question on the Avid forum, but nobody commented.

At first I thought, why would you upgrade to Avid Studio, when all the plug-ins were already included in Studio Ultimate. But now of course, I know there are other reasons to upgrade. :-D I was just curious if there are differences between the plug-ins for each version.
A) i7-3930K 3.2GHz (3.8GHz Turbo), 32GB DDR3-1600, SSD 256GB, 2x1TB+2x2TB Seagate Barracuda (72krpm), Geforce GTX 550 Ti (1GB), Win10 Pro 64-bit
B) Sony Vaio i7-3632QM,12gb DDR3-1333MHz, GeForce® GT 640M LE (2GB), 750GB (7200rpm), Win10 Pro64-bit
User avatar
Gerlinde
Moderator
Moderator
 
Posts: 1018
Joined: Fri Jun 22, 2007 3:45 pm
Location: San Diego,CA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Wed Apr 06, 2011 11:56 pm

I had to install Pinnacle Studio 14 just so I could install the Mercalli plug-ins so I could copy them over to Avid Studio.

It's kind of hard to tell what the differences are in the Red Giant plug-ins. I can't have both Avid Studio and Pinnacle Studio open at the same time. But Roto Toonit looks the same.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby Gerlinde » Thu Apr 07, 2011 12:29 am

Thanks Robert! So nothing obviously different. Since it says "enhanced",could it be that the effects are more customizable?
A) i7-3930K 3.2GHz (3.8GHz Turbo), 32GB DDR3-1600, SSD 256GB, 2x1TB+2x2TB Seagate Barracuda (72krpm), Geforce GTX 550 Ti (1GB), Win10 Pro 64-bit
B) Sony Vaio i7-3632QM,12gb DDR3-1333MHz, GeForce® GT 640M LE (2GB), 750GB (7200rpm), Win10 Pro64-bit
User avatar
Gerlinde
Moderator
Moderator
 
Posts: 1018
Joined: Fri Jun 22, 2007 3:45 pm
Location: San Diego,CA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Thu Apr 07, 2011 12:51 am

The version number of Magic Bullet Looks is the same in both: SE 1.2
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Thu Apr 07, 2011 2:01 am

Shine as extra controls in Avid Studio. There are additional things you can do with Shimmer (Detail, Phase) and Colorize (Base On [lightness, luminance, alpha, alpha edges], Color), and there's a Threshold setting in the first "Controls" and a Source Opacity setting in the last "Controls."
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby Gerlinde » Thu Apr 07, 2011 2:12 am

So it seems there are more options available and they were not lying. Good to know, thanks again for investigating, Robert.
Only 2 days left on my trial :(
A) i7-3930K 3.2GHz (3.8GHz Turbo), 32GB DDR3-1600, SSD 256GB, 2x1TB+2x2TB Seagate Barracuda (72krpm), Geforce GTX 550 Ti (1GB), Win10 Pro 64-bit
B) Sony Vaio i7-3632QM,12gb DDR3-1333MHz, GeForce® GT 640M LE (2GB), 750GB (7200rpm), Win10 Pro64-bit
User avatar
Gerlinde
Moderator
Moderator
 
Posts: 1018
Joined: Fri Jun 22, 2007 3:45 pm
Location: San Diego,CA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby Paul LS » Thu Apr 07, 2011 2:51 am

Did you get the free extra Adorage plugins when you registered??? Not that you can use them in the trial version.

My trial version runs out in a couple of days. I like the editor... it is very similar to Premiere Elements in some ways, in particular the timeline layout and operation. I had no crashes during use, the only issue I had was when rendering out a HD WMV file when it said I was running low on memory and needed to shut down the program, I left it and it finished without issue.

I dont think I will buy it. It doesn't offer me anything that I can not achieve with my other editors. I have decided to put the money ($225 here in the UK) towards a new computer.
Paul LS
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 3064
Joined: Sat Feb 10, 2007 11:21 am
Location: Southampton, UK

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Thu Apr 07, 2011 2:15 pm

I got the free Adorage plugins when I registered.

$225!!!!!!
I might spend that much, depending on which month it is.

I really like the workflow.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby Paul LS » Fri Apr 08, 2011 3:39 am

$225!!!!!!
I might spend that much, depending on which month it is.


Yes, not cheap, particuarly as I dont own a Pinnacle product to upgrade from... well I do own a Pinnacle product, version 8 if I recall, but I cant upgrade from that. That is why I think the money will be better spent by putting it towards an eventual new computer.
Paul LS
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 3064
Joined: Sat Feb 10, 2007 11:21 am
Location: Southampton, UK

Re: NewBlueFX now ready for Avid Studio 1.0

Postby RJ Johnston » Fri Apr 08, 2011 10:45 pm

Paul, you missed it by || that much. You need Pinnacle 9 or higher.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 3013
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA


Return to Avid Studio 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests