They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2018
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Got it to Smart Render

Lots of discussion brewing on this awesome consumer video editing software. Would love to hear from experienced users.

Got it to Smart Render

Postby RJ Johnston » Sat Apr 02, 2011 5:18 pm

In another thread I said that I couldn't get Avid Studio to smart render DV-AVI or MPEG-2. Well, I uninstalled and reinstalled Avid Studio. Now it's smart rendering. With all the experimenting going on, I could have broke something.

I should also state that I cleaned up a lot of codecs that were on my machine and ran a registry cleaner. Don't know if that helped the smart rendering cause.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 2999
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: Got it to Smart Render

Postby Paul LS » Sat Apr 02, 2011 6:57 pm

Hi Robert, does it give an indication that it is smart-rendering? Or is just the render time that lets you know that it is smart-rendering.
Paul LS
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 3064
Joined: Sat Feb 10, 2007 11:21 am
Location: Southampton, UK

Re: Got it to Smart Render

Postby RJ Johnston » Sat Apr 02, 2011 8:59 pm

Paul LS wrote:Hi Robert, does it give an indication that it is smart-rendering? Or is just the render time that lets you know that it is smart-rendering.


It doesn't say that's it's smart rendering.

For DV-AVI test I just did, it took 28 seconds to write out 3 minutes of timeline.

Corel VideoStudio X4 Pro smart renders and took about 28 seconds as well.

Cyberlink PowerDirector 9 took 2 min. 30 secs.

I haven't seen Avid Studio smart render h.264. And the MPEG-2 that smart rendered was for DVD.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 2999
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA

Re: Got it to Smart Render

Postby RJ Johnston » Sat Apr 02, 2011 9:26 pm

And in addition, I took a HV20 clip, MPEG2 1440x1080i 29.97 fps TFF 25 MB CBR, but it wouldn't smart render. But when I took the encoded output from that and put it on the timeline, that smart rendered. Beats me. All the specs look the same.
User avatar
RJ Johnston
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 2999
Joined: Thu Apr 12, 2007 4:33 pm
Location: Northern California, USA


Return to Avid Studio 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron