They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2019
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Talk about the Sony Vegas line of products.

Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby NeilBreakwell » Thu Mar 28, 2019 6:05 pm

Hi -
I just purchased the Movie Studio 16 Platinum from Magix, having previously used v11 extensively.
With v11, I was able to install the software on an OFFLINE PC, by using another (online) PC to get an activation file.

I was hoping that the same useful technique would be possible with v16, but I'm not sure that it is. Before I open the sealed DVD, can anyone advise if the software can be registered on an offline PC (eg by using another PC that is online) ? If not, then I will have to return the software for a refund.

thanks
- Neil
NeilBreakwell
New User
New User
 
Posts: 6
Joined: Thu Mar 28, 2019 5:51 pm

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby Steve Grisetti » Thu Mar 28, 2019 7:54 pm

I'm not sure what the answer is there, Neil. It might be best to post this one to the Magix Movie Studio forum.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12980
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby sidd finch » Fri Mar 29, 2019 8:34 am

Or maybe just contact them directly and ask.

I know adobe allows you to keep on license on 2 computers so it is worth a try.

Sidd
"Nunc coepi" - Now I begin
User avatar
sidd finch
Moderator
Moderator
 
Posts: 4331
Joined: Mon Apr 23, 2007 5:20 pm
Location: Cyberspace

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby Steve Grisetti » Fri Mar 29, 2019 9:25 am

The real question, though, is if you can activate the program on a computer that's not connected to the internet.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12980
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby vkmast » Fri Mar 29, 2019 12:12 pm

See sections 10 and 11 here https://www.vegascreativesoftware.info/ ... s--104787/
Note also the link to Magix.com in section 10 (https://www.magix.com/us/support/techni ... rt/#c69706)
See also section 9. "How many computers can I use VEGAS Pro on? " That applies to e.g. Vegas Movie Studio 16 Platinum as well.
vkmast
Moderator
Moderator
 
Posts: 210
Joined: Wed Mar 02, 2011 11:09 am
Location: Finland, Europe

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby NeilBreakwell » Sat Mar 30, 2019 6:07 am

Thanks, all ...

@Steve - tried registering at Magix forum (vegascreativesoftware)? but keep getting "Internal Sever Error - please try later". By the way, I love your tutorials and book on this package that I just purchased from Amazon.

@vkmast - looks like the answer is "no" from these links :(

The PC that I built for video editing has no hardware to enable internet connection, so unfortunately that is not an option. Not happy with Magix for not making this clear.

Looks like I have 3 choices:
1. return software for refund
2. install it on a different (slower) computer, which may not be possible because it requires a 64-bit machine
3. find a "crack" for software that I have legally purchased !

- Neil
NeilBreakwell
New User
New User
 
Posts: 6
Joined: Thu Mar 28, 2019 5:51 pm

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby vkmast » Sat Mar 30, 2019 12:56 pm

NeilBreakwell wrote:---The PC that I built for video editing has no hardware to enable internet connection, so unfortunately that is not an option. Not happy with Magix for not making this clear.
Looks like I have 3 choices:
1. return software for refund
2. install it on a different (slower) computer, which may not be possible because it requires a 64-bit machine
3. find a "crack" for software that I have legally purchased !- Neil


Actually there is the mention at their website on the product page under Specifications, System requirements (https://www.vegascreativesoftware.com/u ... roductMenu):
Internet connection: Required for registering and validating the program, as well as for some program functions. Program requires one-time registration.

And as several codecs require online additional activation the first time they are used in each version (as mentioned in section 10 in the linked thread), the software will be crippled without Internet connection.
vkmast
Moderator
Moderator
 
Posts: 210
Joined: Wed Mar 02, 2011 11:09 am
Location: Finland, Europe

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby Bob » Sat Mar 30, 2019 1:49 pm

One possibility, how about a USB wifi adapter? Several companies make them and you can get some for as little as $10. If you don't have a wifi router, your cell phone may be able to act as a wifi hot spot.

[ Post made via Mobile Device ] Image
User avatar
Bob
Moderator
Moderator
 
Posts: 5835
Joined: Wed Feb 21, 2007 4:49 am
Location: Southern California, USA

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby NeilBreakwell » Sat Apr 13, 2019 4:35 pm

So, I decided to attempt to install the software on an online PC running Windows 7 64-bit.
I received the error shown in the attached image.

Vegas.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NeilBreakwell
New User
New User
 
Posts: 6
Joined: Thu Mar 28, 2019 5:51 pm

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby vkmast » Sun Apr 14, 2019 6:26 am

vkmast
Moderator
Moderator
 
Posts: 210
Joined: Wed Mar 02, 2011 11:09 am
Location: Finland, Europe

Re: Register Movie Studio 16 Platinum via another PC ?

Postby NeilBreakwell » Sun Apr 21, 2019 4:42 am

Thanks, vkmast.
I reckon it's the computer that I'm using. Magix advised downloading/repairing Microsoft Visual C++ redistributable, which the computer fails to install. It also fails to install the newer dotNet framework, as suggested in the attached links. Ah, v11 was SO easy and trouble-free, and now they "improved" it :)
NeilBreakwell
New User
New User
 
Posts: 6
Joined: Thu Mar 28, 2019 5:51 pm


Return to Vegas 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests