They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2018
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

adding a firewire solve my problem?

Talk about computer software/hardware problems, related to digital video or otherwise.

adding a firewire solve my problem?

Postby jac » Mon Dec 18, 2017 12:13 pm

Hello Hope I get this right, never having posted before on a forum
I have a HP Envy Series 700 and a Sony handycam. Despite getting a USB connected to both they won`t `communicate` with each other. I have searched Sony sites, to no avail, for help
Would fitting a Firewire set up ( if it is possible ) be the answer?
Thanks :)
jac
New User
New User
 
Posts: 2
Joined: Thu Dec 14, 2017 4:39 am

Re: adding a firewire solve my problem?

Postby Steve Grisetti » Mon Dec 18, 2017 1:47 pm

First you'll need to indicate which program you're trying to capture your video with. We support at least three different video editors on this forum.

You'll also need to indicate what model of Handycam you're using. Is this a miniDV or Digital8? Or is it a VHS or 8mm camcorder?

In any event, you won't be able to capture video over a USB connection with pretty much any video editor. But, once we know what kind of hardware we're dealing with, we may be able to direct you to solution.

Welcome to Muvipix, jac!
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12724
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: adding a firewire solve my problem?

Postby jac » Mon Dec 18, 2017 2:08 pm

Thanks for replying Steve...the software is Cyberlink
my camcorder is MiniDV ( DCR - HC90E- PAL ) and the PC is HP Envy 700 series
Hope I`ve given all the useful stuff
Jac
jac
New User
New User
 
Posts: 2
Joined: Thu Dec 14, 2017 4:39 am

Re: adding a firewire solve my problem?

Postby Peru » Mon Dec 18, 2017 2:46 pm

User avatar
Peru
Moderator
Moderator
 
Posts: 3078
Joined: Wed Oct 17, 2007 12:34 pm
Location: Peru, NY, USA

Re: adding a firewire solve my problem?

Postby Chuck Engels » Mon Dec 18, 2017 2:52 pm

I'm not sure that Cyberlink provides for capture over firewire but you might be able to use WinDV to capture.

http://windv.mourek.cz/
1. Thinkpad W530 Laptop, Core i7-3820QM Processor 8M Cache 3.70 GHz, 16 GB DDR3, NVIDIA Quadro K1000M 2GB Memory.

2. Cybertron PC - Liquid Cooled AMD FX6300, 6 cores, 3.50ghz - 32GB DDR3 - MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, 4GB Video Ram, 1024 Cuda Cores.
User avatar
Chuck Engels
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 17511
Joined: Sun Feb 11, 2007 10:58 pm
Location: Atlanta, GA

Re: adding a firewire solve my problem?

Postby Steve Grisetti » Mon Dec 18, 2017 4:21 pm

PowerDirector certainly does provide for miniDV capture over a FireWire connection.

Peru's link is very helpful showing how easy it is to install a FireWire card. Although note that a lot of newer computers have express card sockets rather than traditional, so make sure you buy the right card for your machine.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12724
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin


Return to Computer Issues 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest