They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2019
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

No Audio Using Pre2019 or Pre 14

Specific to Premiere Elements version 2019

No Audio Using Pre2019 or Pre 14

Postby wschumac » Mon Feb 11, 2019 6:34 pm

I placed this message inside another's post-reply. I too just had this occur to me as well. I had been using a SONY HDR CX-675 Video Camera with using AVCHD format and I produced about 10-12 videos with it using PE 2019 and just today I used the microchip from the camera into a Dell, Win 7, 16gb desktop computer SD slot and it copied it fine. By itself, the video has audio, but when I pull it into PE 2019, the video track disappears on the time-line. I am puzzled why it worked before and not now. I used the same chips, same everything and don't know why. The error came up stating I had no audio for the PE program, but that is not true. Can you please assist me on this?
After I sent this message above, I went and tried it in Pre 14 and it did not work either which mystifies me as I have made 300+ videos using Pre14 under Win 7. Could one or more of the Pre'2019 or 14 be goofed up.

You mentioned that I need Windows 10 for Pre2019, but what "Could be happening with Pre 14? I appreciate the help. Walt
wschumac
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 54
Joined: Sat Jul 26, 2008 10:28 pm

Re: No Audio Using Pre2019 or Pre 14

Postby Steve Grisetti » Mon Feb 11, 2019 8:45 pm

I know of no reason version 14 would not be able to work with AC-3 Dolby Digital, even on Windows 7. There must be something else going on.

What happens if you use the Video Importer to get the video from the camcorder rather than moving the SD card from the camcorder to the computer and moving the files yourself?
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 13083
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: No Audio Using Pre2019 or Pre 14

Postby wschumac » Fri Feb 15, 2019 10:41 am

I got it to work with Handbrake. It was the first time, I hope things are back to normal, appreciate your time and effort.
wschumac
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 54
Joined: Sat Jul 26, 2008 10:28 pm

Re: No Audio Using Pre2019 or Pre 14

Postby Steve Grisetti » Fri Feb 15, 2019 1:20 pm

Thanks for reporting back, Walt.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 13083
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: No Audio Using Pre2019 or Pre 14

Postby sidd finch » Sat Feb 16, 2019 9:44 am

Walt did you inadvertently change a setting on your camera?

You might try to right click one of your old clips that did work and notate the settings, then compare this with the settings of the clips that are giving you trouble. Also you did not change any project settings in PRE?

Sidd
Omnium Rerum Principia Parva Sunt – 'The beginnings of all things are small.'
User avatar
sidd finch
Moderator
Moderator
 
Posts: 4476
Joined: Mon Apr 23, 2007 5:20 pm
Location: Cyberspace


Return to PRE version 2019 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron