They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2018
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

No Sound on Premiere Elements 15

Specific to Premiere Elements version 15

No Sound on Premiere Elements 15

Postby threesheets » Tue Jul 11, 2017 8:30 am

For some unknown reason there is no sound whatever in the editor. I uninstalled the software and reinstalled. No change. I used the software recently with great success and had not changed any settings. I exported one clip as an MP4 as a test and there IS sound on the MP4. Any suggestions please?
threesheets
New User
New User
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 20, 2017 7:52 am

Re: No Sound on Premiere Elements 15

Postby Chuck Engels » Tue Jul 11, 2017 10:19 am

Hi Threesheets, Welcome to Muvipix :meet:

Does this happen in more than one project? Can you open an old project where you know the audio worked and give that a try?

Are you sure the audio on your clip doesn't have the volume turned off? It is easy to do if you think you are changing other properties but actually lowering the volume instead of say the opacity.

The other option is that something in the preferences changed, please check the following and let us know the settings;

Edit > Preferences > Audio
Edit > Preferences > Audio Hardware
Edit > Preferences > Audio Output Mapping

If you could provide a screen shot for each setting that would be great.

Audio Preferences.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
1. Thinkpad W530 Laptop, Core i7-3820QM Processor 8M Cache 3.70 GHz, 16 GB DDR3, NVIDIA Quadro K1000M 2GB Memory.

2. Cybertron PC - Liquid Cooled AMD FX6300, 6 cores, 3.50ghz - 32GB DDR3 - MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, 4GB Video Ram, 1024 Cuda Cores.
User avatar
Chuck Engels
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 17512
Joined: Sun Feb 11, 2007 10:58 pm
Location: Atlanta, GA

Re: No Sound on Premiere Elements 15

Postby Steve Grisetti » Tue Jul 11, 2017 4:19 pm

I second Chuck. This issue is virtually always a Preference/Audio Hardware setting. Play with them and you'll very likely get your sound back.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12725
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: No Sound on Premiere Elements 15

Postby threesheets » Thu Jul 13, 2017 9:47 am

Thank you both for your prompt assistance. The problem resolved itself. However, the software is behaving erratically. Plus Photoshop Elements packed up. Uninstalled/Re-Installed both. Photoshop seems ok but Premiere Elements is sticky despite rendering. A test mp4 export seemed fine. Will start the video project from scratch and see how things work out. Thanks again.
threesheets
New User
New User
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 20, 2017 7:52 am

Re: No Sound on Premiere Elements 15

Postby Chuck Engels » Thu Jul 13, 2017 10:47 am

Good idea to start with a new project. There have been a lot of Windows updates lately so make sure your video, audio and other drivers are up to date.
1. Thinkpad W530 Laptop, Core i7-3820QM Processor 8M Cache 3.70 GHz, 16 GB DDR3, NVIDIA Quadro K1000M 2GB Memory.

2. Cybertron PC - Liquid Cooled AMD FX6300, 6 cores, 3.50ghz - 32GB DDR3 - MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, 4GB Video Ram, 1024 Cuda Cores.
User avatar
Chuck Engels
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 17512
Joined: Sun Feb 11, 2007 10:58 pm
Location: Atlanta, GA


Return to PRE Version 15 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron