They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2019
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Smart mix

Specific to Premiere Elements Version 11.

Smart mix

Postby AllieB » Tue May 06, 2014 3:44 pm

Hi all,

I am working with Premiere Elements V11; since months I use the smart mix because it's easy to modify the keyframes when they are already at the right place.

As my output are only slideshows, made in ProShowProducer, there is no audio available.
Bringing in the audio, this is only background, I lower the level let me say -6dB on the whole soundtrack. Next I put the narration on the timeline, which already was recorded in Audacity. Then I select smartmix, set soundtrack to background and narration to foreground. Surprise: the earlier -6dB is set to zero dB and from that level the sound is at every narration lowered according the level in preferences. So I have manually bring back the 0dB to -6dB, which in fact, depends on the number of text, is an extra task. As said this is going a long time but now it's becoming a little bit fustrating.

Is here something I miss or is this a normal behaviour? O.K. it is not that important but I am still wondering.

Thanks for reading,
AllieB
Greetings from Portugal
User avatar
AllieB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 72
Joined: Fri May 21, 2010 7:44 am
Location: Patroves, in the south of Portugal but born in the Netherlands

Re: Smart mix

Postby Steve Grisetti » Tue May 06, 2014 4:20 pm

Can you post a screen capture of your timeline after you've applied Smart Mix, Allie? It might be easier to see what's going on when we can actually see what's going on.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12776
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Smart mix

Postby AllieB » Tue May 06, 2014 5:57 pm

Yes, will do tomorrow.
AllieB
Greetings from Portugal
User avatar
AllieB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 72
Joined: Fri May 21, 2010 7:44 am
Location: Patroves, in the south of Portugal but born in the Netherlands

Re: Smart mix

Postby AllieB » Wed May 07, 2014 7:24 am

@ Steve,

this morning I made a simple testshow, the attachments will show you the details.

In the before version I put the audio-level to -12dB to clarify the difference with the after level.
After using the smart mix feature the audio-level is set to 0dB, except where a narration is placed.
Placing the audio on the soundtrack gives the same behaviour.

I know that a workaroud could be to run first the smart mix and afterwards adjust the music level but in practice
often I make changes to narrations or the slideshow and everything has to be done once more.

I hope the attachtments will clarify what I mean. For the moment thanks for looking into it.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
AllieB
Greetings from Portugal
User avatar
AllieB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 72
Joined: Fri May 21, 2010 7:44 am
Location: Patroves, in the south of Portugal but born in the Netherlands

Re: Smart mix

Postby Steve Grisetti » Wed May 07, 2014 8:19 am

Thanks for the pictures, Allie. But it looks like Smart Mix is doing exactly what it's supposed to do.

I don't know any way to tell Smart Mix to leave the levels of a track as is. It's always going to set a track's level to either 100%, fading back or off completely.
3.6 ghz i7-7700 running Windows 10 Pro 64-bit with 16 gigs RAM and a 2 terrabyte HD. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12776
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin

Re: Smart mix

Postby AllieB » Wed May 07, 2014 9:09 am

Thanks for looking into it Steve.

It is as it is, I hoped there was a way to reduced the volume from the level at is.

Thanks again,
AllieB
Greetings from Portugal
User avatar
AllieB
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 72
Joined: Fri May 21, 2010 7:44 am
Location: Patroves, in the south of Portugal but born in the Netherlands


Return to PRE Version 11 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron