They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2018
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Tapatalk problem

Feedback, problems or suggestions related to our entire website.

Tapatalk problem

Postby Ron Hunter » Fri Nov 01, 2013 3:13 pm

I occasionally use Tapatalk on my iPhone to read and respond to Muvipix threads. The Tapatalk app automatically updated this week and after the update, the app requested my username and password before I could view threads. When I incorrectly entered my password I got an error message saying I needed to enter the CAPTCHA text, but there was no such text on the screen.

I've closed and re-opened the Tapatalk app, and I have power cycled the iPhone; no difference.

Has anyone else encountered this, and if so, how did you fix it?
Desktop: HPE-580T, i7-950 (3.07GHz), 16GB RAM, Win'7 64-bit Home Premium, PSE12/PRE12, Lightroom 5.
Laptop: MacBook Pro (retina), 8GB RAM, 256GB SSD, Final Cut Pro X, Motion 5.
Cameras (in use): Panasonic GH4/Canon HFR400/Canon HV30, GoPro HD Hero2.
User avatar
Ron Hunter
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 953
Joined: Fri Sep 19, 2008 7:13 pm
Location: North Carolina

Re: Tapatalk problem

Postby Dave McElderry » Fri Nov 01, 2013 3:29 pm

In similar situations I've found that a one-time login into the account on a regular computer's web browser will often solve the issue. It may present you with a CAPTCHA there. Regarding the recent Tapatalk updates, I know of quite a few people in other forums who have been having a myriad of issues in the past couple of weeks. You may have seen my own thread regarding a fiasco I had last week with it. I personally stopped using it, at least for the foreseeable future until I'm sure that they've got things worked out.
Be yourself; everyone else is taken.

Studio XPS 435T, 2.93 GHz i7-940; Win 10-64; 24GB RAM; Samsung 512GB SSD (OS); two 1TB HDDs; GeForce GTX 550 Ti 1GB
User avatar
Dave McElderry
Moderator
Moderator
 
Posts: 4001
Joined: Fri Feb 23, 2007 10:18 am
Location: Lost In Middle America

Re: Tapatalk problem

Postby Ron » Fri Nov 01, 2013 3:43 pm

I haven't upgraded the Tapatalk software in a while, not that I think it will solve this problem, but if you guys think it might, I will install the latest version.
Regards,
-Ron

Dell, Win10 Pro, Intel Core i7-6700 CPU @3.4GhHz, 8GB ram. 64-bit
User avatar
Ron
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 3142
Joined: Sat Oct 21, 2006 8:57 am
Location: Maine, USA

Re: Tapatalk problem

Postby Dave McElderry » Fri Nov 01, 2013 4:00 pm

Don't know about the host software on your end Ron. I was referring to the updates that have taken place in the phone apps, of course. I'd like to think that software gets improved with each update, but in this case that may not be true.
Be yourself; everyone else is taken.

Studio XPS 435T, 2.93 GHz i7-940; Win 10-64; 24GB RAM; Samsung 512GB SSD (OS); two 1TB HDDs; GeForce GTX 550 Ti 1GB
User avatar
Dave McElderry
Moderator
Moderator
 
Posts: 4001
Joined: Fri Feb 23, 2007 10:18 am
Location: Lost In Middle America

Re: Tapatalk problem

Postby Ron Hunter » Fri Nov 01, 2013 9:20 pm

I know what you mean about the value of app updates Dave. I'm not completely thrilled with iOS7. The Control Center is good but I'm not a fan of the rest of the OS update.

I'm not too worried about the Tapatalk issue. I presumed it was the fault of the app and not the Muvipix website. Hopefully it will get sorted on its own within a few weeks. If not, oh well, I'll "kick it old school" and just view Muvipix on a web browser.
Desktop: HPE-580T, i7-950 (3.07GHz), 16GB RAM, Win'7 64-bit Home Premium, PSE12/PRE12, Lightroom 5.
Laptop: MacBook Pro (retina), 8GB RAM, 256GB SSD, Final Cut Pro X, Motion 5.
Cameras (in use): Panasonic GH4/Canon HFR400/Canon HV30, GoPro HD Hero2.
User avatar
Ron Hunter
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 953
Joined: Fri Sep 19, 2008 7:13 pm
Location: North Carolina

Re: Tapatalk problem

Postby Dave McElderry » Sat Nov 02, 2013 4:00 am

Ron, I'm curious if you tried logging into Tapatalk via web browser as I suggested above?
Be yourself; everyone else is taken.

Studio XPS 435T, 2.93 GHz i7-940; Win 10-64; 24GB RAM; Samsung 512GB SSD (OS); two 1TB HDDs; GeForce GTX 550 Ti 1GB
User avatar
Dave McElderry
Moderator
Moderator
 
Posts: 4001
Joined: Fri Feb 23, 2007 10:18 am
Location: Lost In Middle America

Re: Tapatalk problem

Postby TreeTopsRanch » Sat Nov 02, 2013 2:54 pm

Are these forced updates or can you opt out? If you can opt out, don't update if it isn't broken.
User avatar
TreeTopsRanch
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 777
Joined: Sat Mar 13, 2010 6:57 pm

Re: Tapatalk problem

Postby Dave McElderry » Sat Nov 02, 2013 4:47 pm

TreeTopsRanch wrote:Are these forced updates or can you opt out? If you can opt out, don't update if it isn't broken.

With the frequent changes in iOS, and especially the version update to iOS 7, it's generally asking for trouble if you don't get updates to apps. Problems like these are rare. With iOS 7 updates are automatic, although it is possible to set an option to update manually. So to answer your question, it's kind of darned if you don't, and occasionally darned if you do. :) Unfortunately I don't know of any way to revert to a previous version of an app, except to have made a full backup in iTunes before the update and to do a complete wipe and restore of the phone from backup. Too many problems involved to make that practical.
Be yourself; everyone else is taken.

Studio XPS 435T, 2.93 GHz i7-940; Win 10-64; 24GB RAM; Samsung 512GB SSD (OS); two 1TB HDDs; GeForce GTX 550 Ti 1GB
User avatar
Dave McElderry
Moderator
Moderator
 
Posts: 4001
Joined: Fri Feb 23, 2007 10:18 am
Location: Lost In Middle America

Re: Tapatalk problem

Postby Ron Hunter » Sat Nov 02, 2013 6:44 pm

Dave, I just tried to login to Tapatalk through a web browser. I received an error message that said my username and password were for app access only, and that I would need to create a forum account to sign in through the web browser. Since I don't plan to use Tapatalk that way I skipped it.
Desktop: HPE-580T, i7-950 (3.07GHz), 16GB RAM, Win'7 64-bit Home Premium, PSE12/PRE12, Lightroom 5.
Laptop: MacBook Pro (retina), 8GB RAM, 256GB SSD, Final Cut Pro X, Motion 5.
Cameras (in use): Panasonic GH4/Canon HFR400/Canon HV30, GoPro HD Hero2.
User avatar
Ron Hunter
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 953
Joined: Fri Sep 19, 2008 7:13 pm
Location: North Carolina

Re: Tapatalk problem

Postby Dave McElderry » Sat Nov 02, 2013 8:05 pm

Well it was worth a try. You might try Tapatalk's e-mail support. I don't recall if I've ever used it, but I've done so with several other apps at one time or another and almost always find good help.
Be yourself; everyone else is taken.

Studio XPS 435T, 2.93 GHz i7-940; Win 10-64; 24GB RAM; Samsung 512GB SSD (OS); two 1TB HDDs; GeForce GTX 550 Ti 1GB
User avatar
Dave McElderry
Moderator
Moderator
 
Posts: 4001
Joined: Fri Feb 23, 2007 10:18 am
Location: Lost In Middle America


Return to muvipix.com Suggestions 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest