They're here! More Muvipix.com Guides by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guides to Premiere & Photoshop Elements 2018
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

"Press PLAY to Start"

Standard, Gold & Producer. Talk with our experts about this great slideshow creating software.

"Press PLAY to Start"

Postby Walter Seaton » Sun Nov 25, 2012 5:19 pm

I have made a number of slide shows using ProShow Producer v4.0. Each one I set up with a custom menu which, when burned and inserted in the DVD player, would show some title information but would not start until I pressed the PLAY button on my remote. I like to start my shows this way because it allows me to insert the DVD, then turn down the lights and create the right atmosphere instead of having to run away from the system in the dark after inserting the DVD.

I produced a short show today but when I inserted it into the DVD player and pressed the PLAY button on my remote nothing happened (I checked - the PLAY button functions properly). I discovered I had to press the the STOP button and then the PLAY button when the show started immediately, bypassing the title information screen.

To the best of my knowledge I have not made any changes to my custom menu. What settings are required for me to be able to make sure the show does not start until I press the PLAY button?
2.40 gigahertz Intel Core2 Quad Q6600; Windows 10 PRO 32 bit; 3GB RAM; Graphics ATI Radeon HD3800 Series; 2 ViewSonic VP2365 Monitors; 2 int. HDs: 1TB ("C "), 750 GB; 3 ext. HDs: 2x2TB and 1x3TB; Camera Panasonic PV-DV953D; Sound Files .wav.
Walter Seaton
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 131
Joined: Mon May 11, 2009 10:06 am

Re: "Press PLAY to Start"

Postby VernonRobinson » Sun Nov 25, 2012 6:17 pm

Walter,
I am not sure what would cause this. There have been reports of people having this problem with their players. But it was something that was immediately evident. In other words it never worked. The DVD spec is a little loose around this item. In my experience the cheaper players seem to have the widest tolerance for playback issues of any kind. Manufacturers like Sony tend to have some of the worst.

Is this a new player or have you been able to play ProShow DVDs all along until now?

-Vernon
VernonRobinson
Super Contributor
Super Contributor
 
Posts: 1106
Joined: Tue Feb 20, 2007 6:03 am

Re: "Press PLAY to Start"

Postby Walter Seaton » Mon Dec 03, 2012 4:10 pm

Hi Vernon, It is a high-end player I have had for some time. It still responds to the "Press Play" command on my previous projects, but not on ones I am creating now. Yet I am following exactly the same procedure as before - in fact, I have saved the menu as my standard menu and just change the title.
2.40 gigahertz Intel Core2 Quad Q6600; Windows 10 PRO 32 bit; 3GB RAM; Graphics ATI Radeon HD3800 Series; 2 ViewSonic VP2365 Monitors; 2 int. HDs: 1TB ("C "), 750 GB; 3 ext. HDs: 2x2TB and 1x3TB; Camera Panasonic PV-DV953D; Sound Files .wav.
Walter Seaton
Premiere Member
Premiere Member
 
Posts: 131
Joined: Mon May 11, 2009 10:06 am


Return to ProShow Series Software 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron