It's here! Yet another Muvipix.com Guide by Steve Grisetti!
The Muvipix.com Guide to Vegas Movie Studio 14 & DVD Architect
Not quite sure what our site has to offer?
Check out the
Muvipix Video Tour

Elements 14

Specific to Premiere Elements version 14

Elements 14

Postby the1inzion » Sat Jul 15, 2017 7:44 pm

Let me start from the top. When I first purchased Premiere elements 14, I was using Windows 8.1. The program ran flawlessly as I burned a few DVDS of my stepsons wrestling matches and football games. I eventually upgraded to Windows 10. Since then I have had problems with the software. I have tried troubleshooting in various ways to no avail. This includes updating drivers, uninstall/reinstalling, using another user account on my laptop, and burning various DVDS with short limited success. The problem is that when I try to export (using various methods available ), the program freezes, then crashes while encoding. I am at my wits end. Please help before my laptop becomes twisted plastic and metal.

[ Post made via Mobile Device ] Image
the1inzion
New User
New User
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:56 pm

Re: Elements 14

Postby Chuck Engels » Sat Jul 15, 2017 8:37 pm

Hi 1inZion, Welcome to Muvipix :meet:

If you could post your computer specs it would sure be a huge help and avoid someone asking for it down the road anyway. Make, Model, CPU, DVD Burner, Graphics Card and Memory, RAM and Hard Drive(s) size with free space.

If anyone can help you Muvipix can :TU:
1. Thinkpad W530 Laptop, Core i7-3820QM Processor 8M Cache 3.70 GHz, 16 GB DDR3, NVIDIA Quadro K1000M 2GB Memory.

2. Cybertron PC - Liquid Cooled AMD FX6300, 6 cores, 3.50ghz - 32GB DDR3 - MSI GeForce GTX 960 Gaming 4G, 4GB Video Ram, 1024 Cuda Cores.
User avatar
Chuck Engels
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 17148
Joined: Sun Feb 11, 2007 10:58 pm
Location: Atlanta, GA

Re: Elements 14

Postby the1inzion » Sat Jul 15, 2017 8:52 pm

Windows 10 Home
Version: 1067
OS Build: 14393.1066
Product ID 00326-10000-0000-AA138
Processor AMD E2-6110 APU with AMD Radeon R2 Graphics 1.5 GHz
Installed RAM 4.00 GB (3.21 usable)
System Type 64-bit Operating system x-64 based processor

[ Post made via Mobile Device ] Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
the1inzion
New User
New User
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 11, 2017 10:56 pm

Re: Elements 14

Postby Steve Grisetti » Sun Jul 16, 2017 7:48 am

If you've updated drivers (from the manufacturer's web sites) and uninstalled/reinstalled the software, I'm not sure what to recommend. If the problem is your Windows 10 update, that usually resolves it.

You've got a pretty low end processor for video editing. It rates an 1800 on this benchmark and we usually recommend at least a 5000.
http://www.cpubenchmark.net/midlow_range_cpus.html

But if it's worked in the past for you, I'm not sure why it's not working now.

Though it might help if you're a bit more specific. Just saying that the software doesn't work or that you've have all kinds of problems doesn't give us much to work with.

What specifically happens when you do what, specifically?
3.4 ghz i7-4770 running Windows 10 64-bit with 12 gigs RAM; three internal 500 gig SATA drives. Also iMac 2.6 ghz dual-core, 4 gigs of RAM, running OSX El Capitan and Boot Camp Windows 10 64-bit.
User avatar
Steve Grisetti
Super Moderator
Super Moderator
 
Posts: 12354
Joined: Sat Feb 17, 2007 5:11 pm
Location: Milwaukee, Wisconsin


Return to PRE Version 14 


Similar topics


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest